WordPress Multilingual plugin, WPML

WPML översätter din webbplats

Översätt din webbplats till olika språk med WPML

Ibland vill du försäkra dig om att personer som besöker din webbplats ska kunna ta till sig innehållet på sitt eget språk. Vanligast är kanske att du vill göra en översättning från svenska till engelska, men det finns många fler alternativ med WPML som är en plugin till WordPress (WordPress Multilingual plugin).

Efter att du installerat och aktiverat pluginen, kan du skapa kopior av originalinnehållet som du sedan översätter. Du kan välja att översätta manuellt om du är duktig på språket, eller så kan du använda dig av Google Translate. Här får du hjälp med översättningen automatiskt och kan kopiera och klistra in resultatet. En lite varning för att det inte alltid blir helt grammatiskt rätt, men då får du justera i efterhand.

WPML i praktiken

Rent praktiskt går det till så att du öppnar en befintlig sida eller ett inlägg. Längst upp i menyraden på toppen av sidan finns det nu flaggor att välja mellan. Flaggan som syns nu är det originalspråk som sidan eller inlägget är skapat med. Väljer du sedan t.ex. den engelska flaggan skapas en ny, tom sida. Då får du välja alternativet till höger – ”Copy content from Svenska”. Nu har du skapat en ”Clone” av sidan och kan börja att översätta den med t.ex. Google Translate. När du sparat kommer det att finnas en flagga i menyraden även för besökarna så att de kan välja språk. Notera att det bara syns flaggor på de sidor eller inlägg som är översatta.

Här hittar du mer om hur du använder dig av WPML på WPBeginner. Du kan också kolla in en annan bra sida där du även kan se en instruktionsfilm på svenska av Ann Tavelin.

 

Click here to add a comment

Leave a comment: